Dragostea este cel mai frumos sentiment ce poate fi trait si simtit de catre om!
Atunci cand vrem sa ne exprimam dragostea fata de o persoana, un gest foarte frumos ar fi sa ii oferim o floare.
Florile isi exprima iubirea in fiecare zi.

Dragostea este singura floare care creste si infloreste fara ajutorul anotimpurilor!

 

Fiecare floare are un simbol diferit, iar atunci cand alegem florile pe care le vom darui este important sa le cunoastem semnificatia, astfel incat persoana careia i le oferim sa se simta speciala si apreciata.

Trandafirii

Sunt cele mai sublime flori ce reprezinta dragostea.
Trandafirii rosii sunt cei mai populari si indragiti si exprima dragostea sincera, respectul si pasiunea.
Trandafirii albi sunt plini de iubire si puritate, pe cand cei portocalii sau galbeni transmit o dragoste pasionala plina de fascinatie si entuziasm.

Iasomia

Iasomia este o planta ce sugereaza pasiune si multa senzualitate. O floare a dragostei ce emana un miros puternic si dulce. Iasomia este o planta de apartament ce poate fi pusa in hol sau in living, deoarece trezeste simturile persoanei iubite cand ajunge acasa. Pentru a inflori armonios are nevoie de multa lumina.

iasomie.jpg

Lalelele

In viata de cuplu exprima fericire si armonie, iar cele rosii sunt in special o declaratie de dragoste directa catre persoana iubita.

Narcisele

Abunda de dragoste pasionala, irationala, iubire secreta, pasiune nebanuita. Narcisele galbene sunt simbolul unei iubiri neimpartasite, iar narcisele albe simbolizeaza vanitatea.

Orhideea

Atunci cand doresti sa impresionezi cu adevarat, orhideea este o optiune perfecta, aceasta lasand o impresie puternica datorita elegantei pe care o are. Orhideele roz exprima dragoste si afectiune pura. De asemenea orhideea in ghiveci reprezinta un cadou special pentru persoanele iubitoare de plante, deoarece acestea tin mai mult.

orhidee.jpg

Cameliile

O floare ce te incanta oricand, ce transmite multa iubire si pasiune. Cameliile albe transmit mesajul: “Esti adorabila!”, cele rosii “Esti in inima mea!”, iar cele roz “Imi e dor de tine!”

Plumeria

Plumeria este o floare exotica de o frumusete aparte. Specialistii spun ca plumeria este o floare a dragostei, datorita parfumului sau intens, ce stimuleaza reactii pasionale. Ea este totodata si planta de apartament si poate fi pozitionata in dormitorul conjugal. Plumeria este variata ca si culoare: poate fi alba, bej, galbena sau purpurie.

Floarea de “Nu ma uita”

Este o floare speciala ce emana iubire si respect. Aceasta floare simbolizeaza dragostea si este purtata de catre femei pentru a-si arata sentimentele fata de parteneri. Totodata, este o floare foarte populara si la nunti.

 

Florile au un limbaj aparte. Cat de minunat ar fi daca un tanar indragostit ar putea sa-i vorbeasca fiintei dragi fara sa foloseasca cuvintele! Cat de delicat poate aceasta sa ii raspunda prin “vorbe parfumate”! Calea cea mai usoara prin care poti sa-ti exprimi sentimentele si ceea ce gandesti este cea a daruirii unui buchet de flori persoanei dragi.

 

Bibliografie:
www.e-scoala.ro/dragoste/limbaj.html
www.gradina.acasa.ro/flori-care-simbolizeaza-dragostea
www.tarancutaurbana.ro

Din aceeasi categorie

Produs adăugat la lista de dorințe
Product added to compare.