Sarbatorile de iarna bat la usa si toata lumea isi indreapta atentia catre cadouri ce pot utile persoanelor care le primesc. Ce ai zice ca in acest an sa faci ceva iesit din comun pentru cei dragi si sa le oferi pe langa celelalte cadouri si o floare a Craciunului?

Cactusul Craciunului, denumit si Schlumbergera sau Zygocactus, este o planta spectaculoasa, care infloreste exact in perioada aceasta si, uneori, in preajma Pastelui, insa doar daca este ingrijita exact asa cum trebuie, arata Wikihow.

Frunzele incep sa se contureze inainte Craciun, cam cu o luna, adica pe la sfarsitul lunii noiembrie, iar in preajma zilei Nasterii Domnului florile apar ca prin magie.

Planta apreciaza lumina puternica, insa nu atunci cand este expusa direct la aceasta. Asta inseamna ca trebuie tinuta undeva langa fereastra, dar departe de lumina soarelui, care ii poate deteriora frunzele. Sub nicio forma sa nu o pui langa gurile de aerisire, seminee sau alte surse de aer cald.

Pe timpul noptii ar fi indicat ca acest cactus sa fie pastrat intr-un loc intunecat. Pe timpul iernii trebuie sa stea foarte mult timp fara lumina, cam 12 ore pe noapte, asa ca tine-l in baie in aceasta parte a zilei. Incepe sa il supui acestui tratament de prin luna octombrie.

Daca locuiesti intr-un mediu uscat, asigura-te ca planta are o sursa de umiditate. Poti pune o tava cu apa langa el si cand aceasta se va evapora ii va oferi umiditatea de care are nevoie.

Nu uita ca acest cactus nu este unul normal, ci o planta tropicala, asa ca nu se impaca prea bine cu solul complet uscat. Atunci cand solul nu este primitor, bobocii cad, iar el se va usca. Poti testa solul cu degetul ca sa vezi cand este cazul sa pui putina apa. De asemenea, mare atentie si la cat de mult lichid torni, pentru ca prea mult poate duce la aparitia unor pete albe si la putrezirea cactusului.

Adauga-i si putin ingrasamant pentru ca ajuta la crestere. Plantelor care sunt in crestere ar trebui sa li se puna din cand in cand putin ingrasamant. Totusi, ai grija si citeste cu atentie pe etichete pentru a nu-i face mai mult rau decat bine. In general, micuta floare trebuie sa fie supusa unui astfel de tratament de doua ori pe an.

Craciunita este o alta floare ce poate fi un cadou simplu, de bun gust, dar si de efect. Este planta Sarbatorilor De Iarna si nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Aceasta poate fi roz si alba, dar varianta rosie este cea mai intalnita.

Este o floare care necesita ingrijire atenta, dar nu foarte des. Asta inseamna ca are nevoie de apa pentru ca imediat ce nu are destula se ofileste. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii pui foarte multa pentru ca o poti "ineca". Vara trebuie sa ii pulverizezi apa direct pe frunze, pentru a se pastra proaspata.

Important este faptul ca floarea trebuie tinuta la lumina foarte multe ore pe zi, asa ca ai grija unde o pozitionezi. Rezista tentatiei de a o tine in balcon, pentru ca este rece si ingheata. Si dupa ce trece iarna, nu uita sa o tunzi pentru a se putea dezvolta in voie.

Legenda Craciunitei este ceea ce o face speciala. Se vorbeste prin batrani ca, intr-o zi de Craciun, o tanara dintr-un sat saracacios nu a avut ce sa duca la biserica si a cules de pe marginea drumului o floare. Imediat ce fata a intrat in biserica, micuta planta s-a colorat in nuante aprinse, iar frunzele sale au luat forma unor stele. De atunci floarea a primit denumirea de Craciunita sau Floarea Craciunului.